Computational Fluid Dynamics (CFD) – fra maritime applikationer til sprøjtedyser og vindmølle rotor

Computational Fluid Dynamics (CFD) – fra maritime applikationer til sprøjtedyser og vindmølle rotor

CFD har i de seneste år været et nyt udviklings- og kompetenceområde i FRECON.

I FRECON ser vi frem til mange flere opgaver henover de kommende år. Her er et udpluk af, hvad vi bl.a. har anvendt CFD på:

  • CFD simulering af maritim applikation: Simulering af infusion af luftbobler i vand for at reducere densiteten, der omgiver en spulestråle. Udfordringen var at få tilstrækkelig hastighed på vandstrålen til effektivt at spule med vand under vand.
  • CFD simulering af applikation til sprøjtedyse: Optimering af flow på dråbespredning i sprøjtedyse. Udfordringen var at mindske aflejring af maling, der sætter sig på afskærmningen.
  • CFD simulering af vindmølle rotor: Simulering af lift og drag omkring vindmøllevinge for beregning af ”leading edge erosion” påvirkninger.
  • CFD simulering til termisk lagring: Simulering af temperatur- og trykgradient igennem lagringsmediet. Dvs. måling af varmefordelingen i tanken. Simuleringen skal bruges i det videre forløb med opskalering af prototyper: FRECON del af nyt Stiesdal-projekt om termisk lagring.
”CFD passer utroligt godt ind i vores veletablerede og stærke kompetenceområde inden for analyse, simulering og beregning. CFD er en metode, der er kan komme helt ned i detaljen, når det kommer til optimering af strømning af gasser og væske, som ikke blot gør sig gældende i mekaniske konstruktioner, men også i mange andre applikationer. Herunder eksempelvis køling af elektriske og elektroniske komponenter.”
FRECON
Figuren er et eksempel fra vores White Paper: Simulation of Wind Turbine Rotor with Computational Fluid Dynamics (CFD).
Artiklen kan give dig en værdifuld viden om, hvad CFD er, og hvordan CFD kan bruges til at optimere strømninger af gasser og væsker.
Frederik Rytter

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Vil du høre mere, eller har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed, så kontakt gerne:
Frederik Rytter
Senior Solution Engineer & Partner