Historie

Historie

Fra enkeltmandsfirma og kælderpraksis til veletableret ingeniørhus med tre lokationer. Se vores historie her.

Det startede i en kælderlejlighed i Aalborg

I 1999 stifter Frederik Rytter, 28 år, sin egen enkeltmands-konsulentvirksomhed FRECON – Mechanical Construction, som det første år har adresse i hans kælderlejlighed på Vendsysselgade i Aalborg. Forinden har Frederik fået grundigt udviklet sine mekaniske kompetencer og 3D konstruktion i hans tid ved Mekoprint, Scanomat og Eurocom Industries.

En kæmpe passion for mekaniske konstruktioner

Oprettelsen af egen virksomhed opstår qua Frederiks kæmpe passion for mekaniske konstruktioner og et brændende ønske om at kunne fordybe sig i spændende og varierende projekter henover forskellige kunder og mekaniske typer. For Frederik var det, og er stadig, en stor drøm at kunne få lov til at leve af sin store passion for innovativ mekanisk design.

Navnet FRECON

Navnet FRECON finder Frederik på sammen med sin søster, og det står både for “Frederik Construction” og “Frederik Consulting”.

Den første store kunde – et loyalt samarbejde på knap 20. år

Det første år i FRECON går med små-opgaver rundt omkring, men i år 2000 ringer Vestas, og Frederik bliver tilknyttet deres projekter i udviklingsafdelingen i Lem. Her knap 20 år senere, er FRECON stadig en loyal og tæt samarbejdspartner til Vestas. Læs mere om det samarbejde her. 

Vestas samarbejdet bliver også startskuddet til den første ansatte udover Frederik selv.

Adresse i Viborg

I 2001 flytter FRECON til Viborg – til et nyt hjemmekontor.

FRECON bliver et A/S, og Leif Christoffersen tiltræder som partner

Pr. 1/1 2006 bliver FRECON omdannet til et aktieselskab, og Leif Christoffersen træder ind med 50% aktier. FRECON får sin første bestyrelse.

Frederik og Leif kender hinanden tilbage fra tiden ved Mekoprint og senere i forbindelse med Bent Jensens Værktøjsfabrik. Her mødte de også Leif Bernth, som pr. 1/5 2006 bliver ansat i FRECON, og stadig er en bærende del af teamet.

Fra Viborg til en kælder i Vejle

Fra 2006-2008 er kontoret placeret i Leifs kælder i Vejle.

Vækst og nye lokaler

I 2008 vækster FRECON fra 10 til 21 ansatte, og det er derfor tid til at rykke til et stort og mere etableret kontor i Transportcenteret i Vejle. 95% af  FRECONS kunder er på dette tidspunkt inden for vindindustrien.

Direktørtitlen overdrages

I 2009 overdrager Frederik den adm. direktør post og dermed det daglige ansvar. Frederik vil tilbage til sin passion – at kunne koncentrere sig om kundernes mekaniske konstruktioner.

Mere vækst – større lokaler

I 2010 er der stadig god vækst, og FRECON rykker til endnu større kontorlokaler i Transportcenteret.

Yderligere vækst – endnu større lokaler i Horsens

I 2012 er FRECON 25 ansatte, og endnu engang udvides der på lokationen. Valget falder på Egeskovvej 2B lige ved motorvejen i Horsens N.

Bo Birkemose ny adm. direktør

I 2015 ansættes Bo Birkemose som ny adm. direktør for at styrke den strategiske udvikling og skabe et fundament for fremtidig vækst.

Væksten får fart med ansættelsen af en Sales Director

I 2017 styrkes FRECON yderligere med ansættelsen af en Sales Director, der skal bidrage til at sætte fart i det planlagte vækstscenarie.

Projekterne vokser, og FRECON får en Project Director

I 2019 vokser mængden og omfanget af kundeprojekter kraftigt, og FRECON ansætter sin første Project Director, som får ansvaret for kundernes projekter og konsulenterne.

Kundeprojekterne fordeler sig nu mere ligeligt imellem vindindustrien og øvrige brancher.

FRECON får ny visuel identitet

I 2019 lancerer FRECON en ny visuel identitet med et nyt logo, nye templates og ikke mindst et nyt website.

Claus Mølgaard Jensen er ny adm. direktør

I 2019 overtager tidligere Sales Director, Claus Mølgaard Jensen, posten som adm. direktør. Claus har siden sin ansættelse i 2017 været tæt sparringspartner i ledelsesgruppen og haft stor indflydelse på ingeniørhusets vækst og strategiske udvikling.

Ida Rasmussen

Er du interesseret i at høre om vores jobmuligheder?

Har du lyst til at høre mere om FRECON, vores team og vores jobmuligheder, så ring eller skriv gerne!
Ida Rasmussen
CEO