Mekanisk design

Mekanisk design

I FRECON har vi bred erfaring med udvikling af komplette projekter og cost-out på dine mekaniske produkter.

For at få mekanisk design, som virker i praksis, er passion, høj faglighed, innovation, erfaring, effektivitet, kostoptimering og ikke mindst samarbejde nogle af de væsentligste kodeord i vores team af maskiningeniører og ingeniører med lignende baggrund.

I FRECON er vi fælles om vores store dedikation for mekaniske løsninger. Og vi er fælles om, at det er dine resultater, der tæller. Derfor er disse kodeord også vores udgangspunkt!

Vores team af erfarne fageksperter leverer alt fra design af stort og komplekst industriudstyr til små mekaniske værktøjer og komponenter, og du kan få rådgivning til udvikling af komplette projekter og/eller cost-out analyse på dine mekaniske konstruktioner.

Hos os får du mekaniske konstruktioner, som er driftssikre og producerbare  –  nye produkter eller optimering af dine eksisterende produkter.

Altid med den simple løsning for øje!

Vi er klar til at hjælpe dig med vores brede erfaring inden for forskellige materialer som eksempelvis kompositter, aluminium, stål, støbegods og plastik. Vores mekaniske designs spænder over mange forskellige formål og industrier  –  fx vindmøller, specialmaskiner, automatisering, medical devices, transportudstyr, sikkerhedsudstyr, testudstyr, produktions- og installationsværktøj og komponenter til bl.a. biler, både og bygninger.

Eksempler på mekaniske designs vi har leveret:

 • Kranløsninger og løfteåg
 • Udstyr til sandblæsning
 • Hydraulikblokke
 • Pitch og Yaw systemer
 • Maskiner til behandling og håndtering af fødevarer
 • Udstyr til road transport af vindmøllevinger, tårne, naceller m.fl.
 • Nacelle cover

 

TÆT OG EFFEKTIV INTEGRATION
Hos FRECON har vi udviklet en tæt integration mellem konstruktions- og beregningssoftware til optimering af komplekse strukturelle komponenter. Den gør det muligt at lave mange og hurtige beregningsiterationer, der på samme tid optimerer topologi, shape og styrke.

Værdien af denne metode kan være særdeles mærkbar for dig.
Vi har eksempler på cost-out projekter, hvor vi med denne tilgang formår at skrabe mere af materialetykkelsen, end man ellers ville kunne opnå inden for proces, tid og budget. Herved opnås en stor besparelse, der kan mærkes på de totale produktomkostninger og i store dele af din værdikæde.

TÆT OG EFFEKTIV INTEGRATION

Læs hvordan FRECONs integrationsløsning er med til at sikre Envision 30% reduktion i materialevægt

Læs om FRECONs tætte og effektive integrationsløsning.

3D/2D-konstruktion

Vi arbejder med alle faser i et produktudviklingsforløb fra skitsering, visualisering og 3D modellering til færdigt produktionsgrundlag bestående af bl.a. 2D tegninger, styklister og manualer. Vi er eksperter i opbygning af skeletonmodeller, parametrisk design, surface modellering af avancerede overfalder og auto-generering. Vi tegner i:

 • Creo Parametric,
 • Siemens NX
 • Autodesk Inventor
 • SolidWorks
 • Autodesk
 • AutoCAD eller et tilsvarende CAD-program efter ønske

Til at understøtte frembringelsen af valid og konsistent dokumentation arbejder vi eksempelvis med PLM/PDM værktøjer som Windchill PDMLink, Teamcenter og MDOC.

Levering af en prototype?

I samarbejde med et stort netværk af dygtige underleverandører levererer vi også prototyper. Eksempelvis har vi leveret stål og komposit-skellet til vindmølle, sikkerhedsafskærmning til nacelle i komposit, transportfiksturer til specialkomponenter med vægt fra 50 kg til 65 ton, montagefikstur til vindmøller, løfteåg og forskellige værktøjer til produktion.

 

FRECON I TAL 2021

Antal projekter
54
Projekter
Antal kunder
47
Kunder
Frederik Rytter

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Vil du høre mere, eller har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed, så kontakt gerne:
Frederik Rytter
Senior Solution Engineer & Partner