Effektiv og tæt integration ml. konstruktions- og beregningssoftware

Effektiv og tæt integration ml. konstruktions- og beregningssoftware

Markant kostoptimerering i konstruktionen giver besparelser i hele værdikæden. Læs her om FRECONs egen effektive integrationsløsning mellem konstruktions- og beregningssoftware.

FRECONs CAD specialister har udviklet en unik og langt mere effektiv integrationsløsning, end hvad der hidtil er blevet præsenteret på markedet for konstruktion og beregning.

I FRECON har vi 20 års erfaring med at indgå i vores kunders konstruktionsprocesser og i optimering af design i forhold til produktomkostninger, konkurrence og time-to-market. Vi ved derfor, hvor vigtigt det er med en tæt integration mellem konstruktion og beregning. Endvidere har vi oplevet et stigende behov for en mere effektiv integrationsløsning til de tunge og avancerede 3D konstruktioner og beregninger.

Qua vores ingeniørers store overblik og erfaring med CAD-systemer, har vi i FRECON derfor selv udviklet og programmeret en særdeles effektiv integrationsløsning mellem CAD-programmerne og en simuleringssoftware (fx. PTC Creo og ANSYS). Løsningen kan give vores kunder store økonomiske besparelser på både produktsiden og på arbejdsprocesserne, og den hæver standarden for strukturel optimering i branchen.

 

Mange og hurtige iterationer ad gangen

Integrationsløsningen giver mulighed for at køre rigtigt mange og hurtige iterationer ad gangen. Det giver en kortere og langt mere effektiv gennemløbstid med et særdeles optimeret produkt i forhold til styrke, vægt og pris. Som udgangspunkt får vores kunder, på kundeprojekter der involverer styrkeberegning på komplekse strukturer, muligheden for at vælge netop denne unikke integrationsform, når de samarbejder med FRECON.

Ofte ser vi, at vores integrationsløsning ender ud med en markant vægt- og materialebesparelse hos kunden, fordi vores system gør det muligt at komme en del længere i dybden med optimeringsprocessen.
FRECON

Eksempler på markante omkostningsreduktioner

I et af vores kundeprojekter ændrede vi facon på et nacellecover. Ved at anvende vores integrationsløsning endte kundens nacellecover med hurtigt og effektivt at blive reduceret fra 6 mm glasfiber til 4 mm glasfiber. Her var der tale om en markant omkostningsreduktion, der gav kunden et mere konkurrencedygtigt produkt. Læs casen her.

 

En særdeles effektiv arbejdsproces

I FRECONs integrationsløsning anvender vi både Siemens NX og Creo Parametric til konstruktion og ANSYS til simulering og beregning. Ved integration af CAD-programmerne og vores simuleringssoftware får vi en særdeles effektiv arbejdsproces, der betyder, at vores beregnere ikke skal importere en ny 3D model hver gang, der skal laves nye beregninger. Den tætte integration sikrer, at vi hurtigt og effektivt kan lave en beregning, når der ændres i konstruktionen.

 

Frederik Rytter, Senior Solution Specialist og Partner, FRECON:

”Løsningen giver os rigtig gode muligheder for at tage det bedste fra både konstruktions- og beregningssiden. Den endelige konstruktion optimeres væsentligt ved at køre hurtige beregningsiterationer, når detaljer er rettet i konstruktionen. Løsningen er særligt anvendeligt i kundecases med avanceret geometri og mange delkomponenter i konstruktionen. Samtidigt sikrer vores løsning, at de versioner vi arbejder i, altid er de sidste nye.”

 

INTEGRATIONSLØSNINGEN KRÆVER SÆRLIGE ARBEJSMETODER
Når vi anvender FRECONs intergationsløsning, er der nogle arbejdsmetoder, der skal læres og anvendes. Vi lærer rigtigt gerne fra os og sikrer altid, at kunden får en grundig indsigt og oplæring. Bl.a. går vi metodisk til værks med de avancerede 3D konstruktioner, hvor vi indledningsvist starter med at definere den overordnede struktur, og hvordan den kan nedbrydes i mindre moduler.

Endvidere definerer vi hvilke interfaces, der er mellem modulerne.
Med denne metodiske tilgang nedbrydes og forsimples modellerne, hvilket gør, at beregningerne bliver enklere og hurtigere.
INTEGRATIONSLØSNINGEN KRÆVER SÆRLIGE ARBEJSMETODER

Ida Rasmussen, CEO, FRECON:

”Med vores mangeårige erfaring er vi i FRECON specialister i at vurdere, hvordan modellerne og deres geometri kan forenkles og modelleres samtidig med, at de lever op til kundens specifikationer og tolerancer. Vores integrationsløsning i både software og arbejdsmetoder understøtter dette.”

Løsningen er særligt anvendeligt i kundecases med avanceret geometri og mange delkomponenter i konstruktionen. Samtidigt sikrer vores løsning, at de versioner vi arbejder i, altid er de sidste nye.
Leif Christoffersen, Senior Solution Specialist og Partner, FRECON
Frederik Rytter

Hvad kan vi hjælpe dig med?

Vil du høre mere, eller har du spørgsmål til, hvordan vi kan hjælpe dig og din virksomhed, så kontakt gerne:
Frederik Rytter
Senior Solution Engineer & Partner