Turen gik til USA

Turen gik til USA

Vi har været på besøg i USA med SIA-alliancen og undersøgt, hvordan vi kan bidrage til den grønne omstilling over there.

Alliancen består foruden Trade Council i Californien, Energistyrelsen og Dansk Industri af en række danske virksomheder som: Grundfos, Rambøll, GEA, Bürkert, Novenco, Enervex, Alpha E og FRECON. Det har været spændende at erfare, hvordan mejerier i USA er sammensat og arbejder – da der jo er tale om enorme bygninger, produktioner og mængder af processeret mælk.

Hånd i hånd med besøgene ved mejerierne, gik selvfølgelig et ønske om at se nærmere på, hvilke muligheder den danske SIA-alliance har for at gøre international forretning. Hvor kan vi se en god business case, og hvor giver det værdi for de amerikanske mejerier at ty til danske løsninger?

Disse spørgsmål har dannet grobund for en oplysende og udbytterig tur, der har potentiale til at udvikle sig til interessante åbninger for samarbejde.

Næste skridt for alliancen bliver at tage godt imod en amerikansk delegation i løbet af sommeren, som skal rundt at besøge os og de øvrige SIA-partnere.

FRECONs udsending i SIA-alliancen var CCO Michael Elefsen. Vi besøgte universitetet UC Davis, der har stort fokus på landbrug og bæredygtighed. Her deltog vi i et symposium, der havde fokus på bæredygtige løsninger, og som havde det danske udenrigsministerium som hovedsponsor.

 

Præsentation fra Leprino Foods, der er verdens største mozzarellaproducent.

 

Virksomhedsbesøg ved Clover Sonoma, der har stort fokus på bæredygtighed og dyrevelfærd.

 

Et spændende besøg hos Straus Family Creamery, der er USAs første 100% økologiske mejeri og fortsat er på en bæredygtig mission.

 

Besøg hos California Dairies, som står for bearbejdning af størstedelen af alt mælk i Californien.

 

Rundvisning ved Crystal Creamery, der er med sine 120 år er Californiens ældste mejeri. Mejeriet er oprindeligt opstartet af en dansk familie.

 

Tillamook producerer en bred vifte af mælkeprodukter lige fra is til ost. Mejeriet er 110 år gammelt, og er statens anden mest besøgte turistattraktion med besøgstal, der ligner LEGO land i Danmark.

 

Præsentationer fra deltagerne i SIA (Sustainable Industry Alliance).

 

Mejeribesøg.

 

Sikkerhed er vigtigt.

 

Billeder fra vores turbus.

 

 

 

Gruppebillede af alliancepartnerne.

 

 

 

Læs mere her