FRECON sætter en nål på verdenskortet med besøg i Californien

FRECON sætter en nål på verdenskortet med besøg i Californien

Pressemeddelelse

FRECON er nu på vej til USA sammen med en stærk alliance under Udenrigsministeriet. FRECONs udsending er Salgs- og marketingdirektør Michael Elefsen, som sammen med de øvrige alliancepartnere skal tournere med bæredygtige løsninger til den californiske fødevareindustri.

 

Globalt udsyn

Ingeniørhuset FRECON er netop rejst fra den jyske muld til USA med en dansk delegation under Udenrigsministeriet. Delegationen, der kendes som SIA (Sustainable Industry Alliance), skal den kommende uge besøge en række Californiske mejerier.

Det er utroligt spændende, at vi som lokalt ingeniørhus, har muligheden for at give dansk ingeniørkunst global synlighed, samtidig med vi rent faktisk kan gøre en forskel for Californiens ambitiøse klimamål,” fortæller Michael Elefsen, der er Salgs- og marketingdirektør i FRECON.

Alliancens mål er at opnå konkrete ordrer i Californien, der har det ambitiøse klimamål at reducere CO2-udledningen med 40 % i 2030 fra udgangspunktet i 1990.

 

En interessant lille brik i et spil med store aktører

Som SMV har FRECON en lille, men interessant profil i SIA-alliancen, der bl.a. består af partnere som Grundfos, GEA og Rambøll.

”Vi er enormt ydmyge over opgaven. Vi er jo bare en gruppe nørdede ingeniører fra Horsens, som kan konstruere og beregne. Men samtidig er vores lille størrelse måske en fordel, når det kommer til at tænke ud af boksen – også i store sammenhænge,” fortæller Michael Elefsen.

 

Fra workshop hos FRECON

I hvert fald fandt FRECON sin plads som integrator og facilitator i alliancen, da ingeniørhusets hovedkontor i Horsens dannede rammerne for en workshop, hvor alliancepartnerne udviklede konkrete løsninger til den amerikanske fødevareindustri. Resultatet sammensatte FRECONs ingeniører til et casekatalog, som nu er med under armen, når der turneres rundt i Californien den kommende uge.

”Vi tror på, at en dansk alliance kan bidrage i USA. Vi kommer med et unikt og stærkt casekatalog, der indeholder løsninger målrettet den californiske fødevareindustri og den kommende uge vil gøre os meget klogere på, hvilken type ordrer vi på sigt kan få i hus i alliancen,” forklarer Michael Elefsen.

 

Klimamål og bæredygtige alliancer

Hos FRECON er partnerskabet med SIA-alliancen en del af virksomhedens strategiske fokus på FNs verdensmål 17 ”Værdifulde partnerskaber for bæredygtig udvikling og handling”, der fokuserer på at bæredygtige mål opnås i alliancebaserede partnerskaber. I ingeniørhuset har man internaliseret dette fokus som en del af strategien, hvilket de også dyrkede under corona-nedlukningen i et større samarbejde med Industriens Fond kaldet GenstartNU. Her hjalp FRECON knap 100 virksomheder med ingeniørløsninger, som optimerede produktionslinjer eller design og i flere tilfælde reducerede energiforbrug og CO2-aftryk.

Tilbage er nu at se, hvad turen bringer, men én ting er sikkert: Det horsensianske ingeniørhus får sat en ingeniørfaglig nål på verdenskortet i USA.