Talent har ingen alder

Talent har ingen alder

CEO Claus Mølgaard Jensen har et debatindlæg i Børsen om aldersdiskrimination, som fortsat er et problem i dansk erhvervsliv.

Læs det hos Børsen (låst område)
https://borsen.dk/nyheder/generelt/talent-har-ingen-alder-man-kan-sagtens-vaere-digital-haj-og-60-aar

eller herunder:

 

 

Debat indlæg af CEO Claus Mølgaard Jensen, FRECON

WHO har udnævnt 2021-2030 til Årtiet for Sund Aldring. I den anledning er de udkommet med en rapport, der belyser nogle af de problemer, som aldersdiskrimination kan føre med sig. Trods det er emnet først nu ved at få politikernes interesse, selv om det har eksisteret i mange år.

En undersøgelse fra konsulenthuset Ballisager viser således også, at 22% af de private danske virksomheder har frasorteret en potentiel ny medarbejder pga. alder. Der florerer flere myter i virksomhederne om, at højere alder er forbundet med, at man bliver sløv og knap så nytænkende.
 


Jeg ser med stor undren på, hvordan den enkeltes alder (ung eller erfaren) er blevet afgørende for, om man har talent og er forandringsparat.

Hvis mennesker alene anskues ud fra alder, kan det føre til stereotyper, fordomme og i yderste konsekvens diskrimination. Det skal vi undgå. Desuden har vi ikke råd til at smide alle de gode ressourcer væk.

Derfor har talent ingen alder hos FRECON. Skal vi klare os i den fremtidige konkurrence, er det helt andre parametre, som skal i fokus. Det handler om personlighed, omstillingsparathed og fleksibilitet – og det kender ingen alder. Man kan både være topmotiveret og en digital haj, når man er 60 år – og være forstokket og ufleksibel som 35-årig. Det ved vi, da vi har medarbejdere i alle aldre. Senest har vi ansat to over 60 år og flere under 25 år.Det giver noget ganske særligt, når de unge nyuddannede kan byde ind med deres viden i samarbejdet med seniorer på 55 eller 65 år. Kolleger som måske har en håndværksmæssig baggrund med ind i ingeniørfaget og helt andre erfaringer. Samspillet giver den kvalitet og de innovative løsninger, vores kunder efterspørger – og internt en fantastisk arbejdsplads.

Det er min anbefaling at se på det hele menneske, når der skal ansættes en ny medarbejder. Sammensæt et team med det rette mix af indstilling, kompetencer og livserfaring. I vil opleve jeres medarbejdere folde sig ud, og yde det allerbedste til glæde for både den enkelte, din virksomhed og ikke mindst jeres kunder.