Alder er ikke et tema, når FRECON hyrer ingeniører

Alder er ikke et tema, når FRECON hyrer ingeniører

Talent har ingen alder hos FRECON. Hos os kan man ikke være for ung eller gammel til en stilling. Det handler i stedet om den rette personlighed og faglighed og det rigtige drive. Det matcher vores to nyansatte 25-årige Johan og 62-årige Jes.

Design Engineer Johan Hardt Løbner blev færdig som ingeniør i sommer, og har spidskompetence inden for FEM og CFD. Han er lynhurtigt til at lære nyt, og brænder for al beregning samt 3D print. Senior Design Engineer Jes Jacobsgaard har en baggrund som maskinarbejder og maskintekniker og har selv tidligere drevet konsulentvirksomhed. Med en solid faglig baggrund kan han i princippet selv producere alle de emner, han konstruerer.

Slaraffenland af værktøjer og kompetencer
”Jes og Johan er to gode eksempler på den bredde i styrker, vi får ved ikke at se på alder. De brænder begge for deres arbejde, er fleksible og byder ind med hver deres kompetencer,” siger CEO Claus Mølgaard Jensen. ”Når jeg ser ud over vores samlede skare af kompetente medarbejdere i alle aldre, er det et rent slaraffenland. Vi har mulighed for at sætte mange stærke og forskellige teams, som netop matcher de udfordringer, vi skal løse for de enkelte kunder.”

Johan værdsætter fordybelse og teamwork
25-årige Johan har rødder i det sydvestjyske og dyrker fordybelsen. Johan flyttede til Aarhus for at studere. Kortvarigt fysik – og valgte derefter af sadle om til maskiningeniør. Han sætter stor pris på at lære nyt og blive klogere på de ting, han arbejder med . Det passer derfor godt med mulighederne for teamwork og sparring med kolleger i alle aldre og med mange forskellige kompetencer hos FRECON. Samtidig nørder han også med sin 3D printer i fritiden. Ikke som sådan for at printe – men mere for at bliver klogere på hele teknikken. Viden han også kan tage med ind i arbejdet hos FRECON.

Livslang læring passer perfekt til Jes
Med en baggrund som smed, maskinarbejder, maskintekniker, selvstændig og ansat konsulent har 62-årige Jes en meget bred pallette af erfaring med til FRECON. ”Det fungerer rigtig godt med det store aldersspænd i vores kollegaflok. Vi kan alle lære af hinanden og gør det med glæde. Samtidig passer konsulentrollen mig også godt. Jeg trives med at komme ud til forskellige kunder og samarbejde med dem, ” siger Jes og fortætter:
”Jeg har selv smagt lidt af aldersdiskrimination i forhold til at få et nyt job som 62-årig. Flere af de steder jeg søgte, inden jeg kom i kontakt med FRECON, hørte jeg aldrig noget på min ansøgning. Sådan har jeg ikke oplevet det tidligere, da jeg var yngre og på udkig efter noget nyt.”

 

Læs desuden vores CEO Claus Mølgaard Jensens indlæg om ”Talent har ingen alder” i Børsen.