Optimér med CFD

Optimér med CFD

CFD er din genvej til indsigt i produktion og produktudvikling via simuleringer og virtuelle tests. Fordelene ved CFD er mange og nedenfor kan du læse mere om, hvorfor CFD også kan være interessant for dig.

CFD giver superkræfter!

Mød FRECONs nye superhelt Clark F. Dent, der bekæmper ærkefjenden Flex Fluitor og det dårlige flow. Med sit røntgensyn og sine CFD superkræfter identificerer og optimerer Clark på produktioner, der har været udsat for Flex Fluitors ’Bad-flow-cannon’.  I vores nyeste tegnefilm kan I se, hvordan Flex har været på spil, og hvordan Clark redder dagen med sine CFD-superkræfter!

 

 

Ligesom Clark F. Dent, er FRECONs ingeniører og popcornhoveder nogle af hverdagens superhelte. Som eksperter i CFD-beregninger redder de dagen for vores kunder – for eksempel ved at mindske varmetab eller optimere energiudnyttelsen. De kan nemlig tænke ud af boksen og spotte de steder, hvor flowet kan flyde bedre.

 

Se også vores tegneserie versionen her: Clark. F. Dent_Saves the day with CFD

Fordele ved CFD

CFD er din genvej til indsigt i produktion og produktudvikling via virtuelle simuleringer og tests.

Fordelene ved CFD er mange, men her er nogle stykker:

  1. Reducér antal iterationer i produktudvikling
  2. Øg indsigten i produkter og komponenter
  3. Optimér design effektivt
  4. Spar penge på fysiske test-setups
  5. Reducér CO2-udledning og energiforbrug

 

Hvad er CFD?

Kort fortalt er CFD-beregninger (Computational Fluid Dynamics) virtuelle tests, der kan bruges på fluider som væske og gas. De virtuelle tests simulerer blandt andet aerodynamik, varmetransmission og flow, og er brugbar til øget forståelse af design og funktionalitet.

Lidt mere fagligt forklaret ”Computational Fluid Dynamics eller CFD er analyse af systemer involverende flow, varmetransport og andre tilknyttede fænomener som kemiske reaktioner ved hjælp computer baserede simuleringer” (An introduction to Computational Fluid Dynamics, Versteeg & Malalasekera, 1995: 1).

Hos FRECON har vi stor erfaring med at hjælpe vores kunder til optimering og øget indsigt i egne produkter via CFD-beregninger, og vi vil også gerne hjælpe dig.

Læs mere om CFD her.

 

Hvorfor er CFD interessant?

Forestiller man sig en virksomhed, der leverer til fødevareindustrien, er der certificeringer og høje krav til blandt andet rensevenlighed. Det kan være væskegennemstrømning, temperaturfølsomme processer eller jævn fordeling af væske. Med CFD-beregninger kan man supplere fysiske test med virtuelle og ofte få indsigt, som ellers ikke ville være muligt.

Nedenfor kan I se, hvordan vi blandt andet har hjulpet virksomheden Hydract og på kun 50 timer opnået interessante resultater.

CFD cases (Computational Fluid Dynamics)

 

Hydract optimerede flowet

Hydract er en børsnoteret virksomhed, der ligger i Holstebro. De gjorde brug af FRECONs CFD-kompetencer i forbindelse en undersøgelse af rensevenligheden af deres vandhydrauliske ventiler. Rensevenligheden var utrolig vigtigt for dem, da deres ventiler bruges i drikke- og fødevareproduktion.

 

 

 

Aasted fik supplerende indsigt i termodynamikken

Aasted udvikler, producerer og idriftsætter anlæg til fødevareindustrien og har gjort det i mere end 100 år. De anvendte FRECONs CFD-kompetencer, da de havde et ønske om at supplere information fra fysiske tests, med virtuelle CFD-tests og derved opnå en udvidet forståelse af varmefordelingen og flowet i deres tunnelkonvektionsovne.

 

Keofitt satte skub i udviklingsarbejdet

Keofitt er specialister i prøvetagningsventiler og har i mere end 40 år arbejdet med steril prøvetagning. De havde et ønske om at dokumentere og effektivisere rengøringen af deres prøvetagningsventiler, hvilket FRECON hjalp med gennem en visualisering og beregning af strømningsforholdende i et ventilkammer.

Læs mere: FRECONs stærke CFD-kompetencer sætter skub i udviklingsarbejde hos Keofitt

CFD Whitepaper

Hvis du ønsker mere information om CFD, er du velkommen til at downloade vores CFD Whitepaper helt gratis nedenfor. Vores Whitepaper tager udgangspunkt i simulering af en vindmøllevinge-profil og giver værdifuld viden om, hvad CFD er, og hvordan CFD kan bruges til at optimere aerodynamik.

Læs mere: White Paper: Simulation of a Wind Turbine Rotor with Computational Fluid Dynamics

Hvad koster det at få lavet CFD beregninger?

Vælger I FRECON som jeres CFD-specialist, får I et engageret hold af ingeniører med stor erfaring. I de fleste tilfælde kan vi levere værdifulde CFD-beregninger efter så lidt som 50-100 timer – afhængigt af opgavens omfang naturligvis. Vores erfaring er, at vores kunder skærer en stor del af deres udviklingstimer samt får certificerbare produkter.

Ida Rasmussen

Lyder det som noget for jer?

Tøv ikke med at tage kontakt og hør, hvordan vi kan hjælpe jer.
Ida Rasmussen
CEO