Whuuiisss! Hold på hat og briller, så letter vi om 3, 2, 1 NU!

Whuuiisss! Hold på hat og briller, så letter vi om 3, 2, 1 NU!

Whuuiisss!

Hold på hat og briller, så letter vi om 3, 2, 1 NU!

FRECON byder varmt velkommen til Mathias Bech Helnæs

Mathias er en glad og nysgerrig nørd, der er fan af fakta og af at fordyber sig i virtuelle verdener, hvor han tager tingene til næste niveau. Han er uddannet maskiningeniør med fokus på mekatronik og elsker at lave mekaniske kreationer, der bliver til virkelighed.

Flysimulator på 3D-printer

Men det er ikke alt Mathias kan og er, for han tager sin passion til næste niveau, når han letter fra jorden i sin delvist hjemmebyggede flysimulator. Sammen med en pilotkammerat flyver Mathias nemlig virtuelle F14 jagerfly – ligesom dem fra filmen Topgun. Sejt Mathias! Og interessen for fly og luftfart er til at føle på, da han også ofte tager til airshows for at se flyenes manøvrering gennem luftrummet.

Og ja – det var en delvis hjemmebygget flysimulator! Mathias har nemlig en stor passion for at skabe mekaniske kreationer. Så stor at han på sin hjemmebyggede (!) 3D-printer designer dele til fly- og bilsimulatorer. Det er blandt andet elementer til instrumentbræt, han designer.

Foto: privat

Skabertrangen er til at føle på

Netop denne trang til at skabe kendetegner også hans arbejde, hvor han elsker at designe, beregne og konstruere ting.

”Det fedeste ved ingeniørfaget er, at man visualiserer de her mekaniske design, som man kan tænke igennem på alle leder og kanter, og forestille sig, hvordan delelementer påvirker hinanden. Så kan man bagefter skabe det, og se sit design fungere i virkeligheden. Det er fedt og giver sådan en god følelse, når man har skabt og bygget noget helt selv. En form for emotional attachment.”

Hvad mangler du?

Denne lyst til at skabe kommer til udtryk i alle aspekter af Mathias liv, for så snart han ser en mulighed for at skabe noget nyt, tænder han sin 3D-printer og beriger venner og familie med alt fra hjemmeprintede poseklemmer til blæseradapterer og fikseringsklodser til stole med hjul. Alt kan printes!

I FRECON beregner og konstruerer Mathias allerede på livet løs, og vi kender ham som en rolig og lun kollega, der altid er nysgerrig på at undersøge tilfældige fakta hen over frokostbordet. Vi er sikre på, det bliver en fortsat fornøjelse. Velkommen Mathias!