Unge profiler med solide værktøjskasser har mange muligheder hos FRECON

Unge profiler med solide værktøjskasser har mange muligheder hos FRECON

Magnus Melbye Larsen og Anders Lambæk Knudsen har flere ting til fælles. De er begge under uddannelse, har solide kompetencer inden for ingeniørfaget, faglige personligheder – og er begge ansat hos FRECON, som har spottet deres talent.

FRECON er meget positive omkring ansættelsen af praktikanter som Magnus og nyuddannede som Anders.

”Det kan være yderst værdifuldt og udviklende for begge parter. Covid-19 har her haft den positive effekt, at vi har fået endnu bedre muligheder for at tage unge, mere uprøvede kræfter ind,” fortæller adm. direktør Claus Mølgaard Jensen. ”Vi har gennem det seneste år haft flere interne opgaver, mange spændende, mindre projekter under genstartNU og mere tid til intern sparring på de større og mere komplicerede projekter. Alt sammen til fordel for de unge, som bliver ansat hos os.”

Anders Lambæk Knudsen og Magnus Melbye Larsen er blandt de unge profiler i FRECON i Horsens

Anders Lambæk Knudsen (tv.) og Magnus Melbye Larsen (th.) er blandt de unge profiler i FRECON i Horsens.

Unge medarbejdere på højt niveau
Det er ikke hvem som helst, der får muligheden hos FRECON. Som det skæve ingeniørhus i klassen er der behov for stærke, faglige personligheder, der kan lide at nørde og udfordre kundernes løsninger.

”Vi ser meget på den enkeltes profil, deres værktøjskasse, og om de kan og vil være med til at gøre en forskel,” siger Claus Mølgaard Jensen. ”Vi løser mange opgaver på højt fagligt niveau, hvor vores popcornhoveder ofte er inde og se helt nye muligheder for vores kunder. Det skal vores unge medarbejdere være med til at understøtte og udvikle.”

Her er samarbejdet med de mere erfarne kolleger en afgørende faktor, hvilket også værdsættes af både Magnus og Anders.

”Det er herligt at være på en arbejdsplads, hvor vi alle er et godt team. Her er et oprigtigt ønske om at gøre hinanden bedre,” siger de to samstemmende.

Hvad kan jeg bruge min viden til?
Magnus Melbye Larsen er i fuld gang med sin praktikperiode hos FRECON i forbindelse med ingeniørstudiet. Magnus bor i Aalborg, men var alligevel klar på en praktikplads hos FRECON i Horsens.

For Magnus har det haft en særlig høj prioritet at komme ud og bruge den kæmpestore værktøjskasse, han har opbygget på studiet – og få en fornemmelse af, hvordan det hele kan spille sammen. Det resulterede i en i særklasse motiveret ansøgning til FRECON, som straks fangede Claus Mølgaard Jensens opmærksomhed.

”Jeg har glædet mig til at komme ud og bruge min brede vifte af kompetencer,” fortæller Magnus. ”Jeg har i den grad allerede fået en god fornemmelse af, hvordan de værktøjer, jeg har med fra studiet, kan spille sammen og bruges i praksis. Det gælder både på de lidt mindre projekter under genstartNU og på det store udviklingsprojekt til Clobotics, hvor jeg arbejder tæt sammen med mine to kolleger Jan og Michael i Esbjerg.”

Magnus Melbye Larsen er praktikant i FRECON i Horsens, men bor og studerer i Aalborg.

Magnus Melbye Larsen er praktikant i FRECON i Horsens, men bor og studerer i Aalborg.

Opfinder som nebengesjæft
Efter afsluttet uddannelse som diplomingeniør i mekanik har Anders Lambæk Knudsen arbejdet fuld tid hos FRECON. Han skal starte på kandidatuddannelse i mekanik til efteråret, hvor han sætter fokus på vedvarende energi og robotteknologi. Områder, han har store forventninger til, får en større og større plads i fremtidens løsninger.

Sideløbende med studiet skal han fortsætte hos FRECON i et studiejob. For Anders har månederne hos FRECON allerede været meget lærerige. Han er netop nu i fuld gang med omfattende beregninger på et projekt for svenske SeaTwirl.

”Jeg er blevet kastet ud i mange spændende opgaver, hvilket har været utroligt lærerigt,” fortæller Anders. ”Det er fedt at få lov at prøve kræfter med tingene og samtidig vide, at man altid kan få hjælp og sparring. Det kræver kun, at man selv spørger.”

Anders udvikler også løbende sin viden og kompetencer gennem et mindre opfinderprojekt, hvor han sammen med tre medstuderende arbejder med udvikling af en automatisk sprøjteoptrækker til bedøvelse.

”Idéen opstod i vores studietid, hvor vi blev opmærksomme på sundhedspersonales krævende arbejde med at ’trække sprøjter’, hvilket er meget belastende for håndled og fingre. Vi har arbejdet videre med vores idé bl.a. i kraft af et legat på 25.000 kr.,” fortæller Anders. ”Vi er lige nu i dialog med forskellige sygehuse og forventer at kunne teste prototypen i den nærmeste fremtid, hvilket vi naturligvis afventer med spænding.”

 

Anders Lambæk Knudsen er studentermedhjælper i FRECON. Til dagligt bor og studerer han i Aarhus.

Anders Lambæk Knudsen er studentermedhjælper i FRECON. Til dagligt bor og studerer han i Aarhus.

Det rette mix af medarbejdere gør en positiv forskel
Motiverede og kompetente medarbejdere, som får lov at tage et ansvar, er oftest de mest tilfredse. Det ved man hos FRECON, som derfor understøtter den kontinuerlige læring og udvikling samt den stærke holdånd.

”Det gælder for alle vore medarbejdere. Det har en rigtig god effekt på det daglige arbejde, at vi er et mix af unge medarbejdere, som kommer med friske pust – og de mere rutinerede, som har en omfattende erfaring,” siger Claus Mølgaard Jensen. ”Derfor prioriterer vi også at få unge, dygtige profiler ind i virksomheden. Vi ønsker at være førstevalget for både medarbejdere og kunder og arbejder kontinuerligt med at understøtte dette mål.”