Positiv seniorpolitik vakte ministerens interesse for østjysk ingeniørfirma

Positiv seniorpolitik vakte ministerens interesse for østjysk ingeniørfirma

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) lagde mandag middag vejen forbi ingeniørhuset FRECON. Mødet var foranlediget af ministerens interesse i firmaets seniorpolitik, men i særdeleshed også firmaets østjyske profil, vækst og store indsats inden for vedvarende energi.

Det var med stor overraskelse og glæde hos det 30 mand store ingeniørhus FRECON, da ministeren tidligere på året forespurgte et besøg og en virksomhedspræsentation ved firmaets hovedkvarter i Horsens N.

Ministerens forespørgsel kom efter, at han i slutningen af 2018 havde inviteret Knud Aulkær Andersen, seniorkonsulent i FRECON, over i ministeriet for at fortælle om sine erfaringer med at være ufrivilligt ledig på arbejdsmarkedet i en alder af knap 60 år og den mur i jobsøgningsprocessen, som Knud, trods over 35 års ingeniørerfaring og rygsækken fyldt med kompetencer, havde mødt i både erhvervslivet og i det offentlige job-system. Her fortalte Knud ministeren om sin nye stilling i ingeniørhuset FRECON og firmaets positive indstilling til netop ansættelse af seniorer.

Mødet med Knud fik i starten af januar 2019 beskæftigelsesministeren Troels Lund Poulsen (V) til at rette henvendelse om et virksomhedsbesøg med udgangspunkt i interessen for firmaets profil, vækst og ingeniørprojekter.

 

Foto: Fra venstre Knud Aulkær Andersen, Troels Lund Poulsen, Bo Birkemose og Claus Mølgaard Jensen

 

Fede energiprojekter, videnstransfer og det unikke partnerskab

Ministeren viste under besøget særligt begejstring for firmaets deltagelse i Stiesdals projekter omkring termisk lagring af energi og vindmøllefundamenter, hvor ingeniørfirmaet bl.a. bidrager med computational fluid dynamics (CFD) simulering og termiske beregninger. Men også ingeniørfirmaets store succes med at overføre mekanisk konstruktions- og beregningserfaring mellem forskellige brancher som bl.a. vind, fødevarer og medicinsk udstyr samt den store synergiudveksling mellem de unge konsulenter og seniorkonsulenterne lod til at inspirere ministeren.

Herudover havde Troels Lund Poulsen (V) et godt blik til FRECONs flade ledelsesstruktur og det komplementære faglige makkerskab mellem de to partnere Leif Christoffersen, 60, og Frederik Rytter, 46, som han fandt unikt og inspirerende.

Bo Birkemose, CEO i FRECON:

”Det er fedt, at beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) synes, at Stiesdals projekter er lige så inspirerende, som vi gør, og at han også bemærker den store passion for ingeniørarbejdet, som FRECONs historie og ledelsesstruktur bygger på. For det er sjældent, at man ser partnere være 100% dedikeret til ingeniørfagligheden og kundeprojekter og i fuld tiltro overlader ledelsesroret til andre med passion og talenter for den del.”