Kom sikkert fra land med alle projekter

Kom sikkert fra land med alle projekter

Medarbejderne fra FRECON mødes en gang i kvartalet til en ”FRECON temaaften” med faglige input, sparring og socialt samvær. I marts måned var det overordnede tema, hvordan projektopstarten kan styrkes.

Iver Tidemand er Senior Design Engineer og startede hos FRECON ved årsskiftet. Han er meget begejstret for at være med på temaaftenerne. ”Det er rigtig godt at få ny inspiration udefra og en større indsigt i, hvad kollegerne laver,” fortæller Iver. ”Det giver en værdifuld faglig udvikling til os alle sammen med styrkede sociale relationer til kolleger, som man måske ikke sidder sammen med til dagligt.”

Værdifulde værktøjer
Denne aften var der besøg af Nikolai Bech Kähler fra Inspari, som holdt et yderst levende og interessant oplæg om, hvorledes Inspari arbejder med projektledelse som disciplin. Inspari arbejder meget struktureret og konsekvent med ledelsen af kundeprojekter, og der var en hel del gode take-aways, som FRECON kan lade sig inspirere af.

Også FRECONs egen Knud A. Andersen var på podiet og fortalte om erfaringer med et værktøj til kompetenceafklaring ved projektopstart, som Knud har arbejdet med i andre virksomheder. Værktøjet er nu en integreret del af FRECONs metodeapparat, og giver et værdifuldt input ved både tilbudsgivning og projektplanlægning, da der opnås et rigtig godt overblik over hvilke kompetencer, der skal bruges på et projekt – og herunder hvilke man selv besidder, og hvilke der skal eksterne kræfter til.

 

 

3D prototyper styrker kommunikationen
Aftenens andet tema var 3D print både som produktionsteknologi og mulighederne for at printe prototyper til brug ved demo og illustration hos kunden for dermed at styrke kommunikationen om et emnes detaljer, funktionalitet og produktionsmuligheder. 3D emnet kan tilmed indgå som en færdig del af et større produkt.

FRECONs egen Iver Tidemand har stor erfaring med hele 3D området efter mere end 13 år i branchen. Han holdt et rigtigt spændende indlæg sammen med Mads Grøne fra Damvig. Damvig er en af de erfarne spillere i markedet for 3D print og har omfattende erfaring med, hvilke teknologier og materialer, der egner sig til hvilke opgaver.

”3D print er ikke bare lige til,” fortæller Iver. ”Der er godt 12 forskellige teknologier inden for 3D print i plast, gips og metal. Og rigtig mange ting, man skal være opmærksom på for at få det rigtige print. Det kan både handle om holdbarhed, materiale, overflade, geometri og meget mere.”

Produktion af små serier
Prisen på et 3D print afhænger både af materialet, størrelsen på emnet og valg af printteknologi. I flere tilfælde bliver FRECON sammen med kunden enige om at få printet en 3D prototype, da det reducerer tiden i det egentlige udviklingsarbejde til det første produktoplæg er mulig. ”Dermed bliver det et værdifuld input i projektforløbet,” siger FRECONs Sales Director Claus Mølgaard og fortsætter: ”Samtidig står vi overfor flere spændende projekter, hvor 3D print er den rigtige løsning til produktion af små seriestørrelser. Det har vi store forventninger til.”