Jan Ánike Nikolajsen har forsket i bremsesejl til satellitter og arbejdet som servicemontør for Mærsk Drilling Norway i Nordsøen. Kombineret med uddannelsen som civilingeniør giver det helt særlige forudsætninger for udvikling af virkelighedstro simulering og beregning til glæde for FRECONs kunder.
Jan er fra februar ansat som Lead Design Engineer hos FRECON i Esbjerg. Han kommer med en særlig faglig tyngde, som vækker begejstring hos FRECON: Uddannet automatikmekaniker, erfaren servicemontør inden for hydrauliske systemer, forskningsarbejde med avanceret simulering i vindmøller samt ph.d.-studerende med fokus på selvudfoldelige bremsesejl til satellitter.
Faglig ballast giver særlige muligheder
For Jan er den faglige bredde kombineret med dyb specialisering en væsentlig ballast til at få de ting, han arbejder med, til at lykkes og skabe værdi for FRECONs kunder.
”Det giver altid en særlig glæde og tilfredsstillelse at komme godt i mål med de projekter, man arbejder med. For mig gælder det både i arbejdet med et hydraulisk system i vinden på Nordsøen, når vi lykkes med nedbremsning af en satellit i rummet (Lower Earth Orbit) eller får konstrueret en meget realistisk simulering i ANSYS (analyse- og beregningsprogram), som netop besvarer kundens problemstilling,” fortæller Jan.
Avanceret og virkelighedstro simulering
I alle tilfælde arbejdes med velgennemtænkte antagelser i simuleringerne.
”Jo mere virkelighedstro de er, jo hurtigere og bedre står man med et brugbart resultat. I arbejdet med nedbremsning af satellitter, arbejder vi også med antagelser, som bygger på mange års forskning og erfaring med, hvordan materialer og mekanismer opfører sig i rummet. Hele formålet med at fjerne udtjente satellitter fra at kredse omkring jorden er, at de udgør en stigende risiko for kollisioner for bl.a. rumfartøjer. Ved at nedbremse en udtjent satellit kan den trækkes ind i jordens atmosfære, hvor den vil brænde op,” fortæller Jan.
Værdifuld transformation af viden
For Jan er den brede vifte af erfaringer, han har gjort sig både i rummet, på havet og med vindmøller en væsentlig del af at kunne yde det bedste for FRECONs kunder.
”Jeg er ikke nervøs for at springe ud i noget nyt. Det har jeg gjort mange gange før, og der er stor nytteværdi i at overføre erfaringer fra et område til et andet – også til simulering og beregning i ANSYS,” siger Jan. ”Det oplever jeg stor værdi af i det daglige samarbejde med både kunder og kolleger her hos FRECON.”
Vores nyhedsbrev indeholder et godt mix af faglige ingeniørtips, vidensdeling samt generelle FRECON nyheder.