Haas-Meincke på vej mod øget konkurrenceevne og bæredygtighed efter FRECON-samarbejde under Industriens Fond

Haas-Meincke på vej mod øget konkurrenceevne og bæredygtighed efter FRECON-samarbejde under Industriens Fond

Pressemeddelelse

Optimering efter et parameterstudie giver materialebesparelse på over 40% hos Haas-Meincke. Opgaven er et godt eksempel på de udfordringer, FRECON løser under genstartNU i samarbejde med Industriens Fond. Det bliver oftest en win-win, da FRECON også får værdifuld viden med videre.

Optimeringen hos Haas-Meincke, som er en del af Bühler Group, er sket på et rammeprofil til en drive station. Den udspænder det transportbånd, som kører igennem Haas-Meinckes tunnelbageovn. Metoden danner nu grundlag for optimering på flere områder på produktionslinjen.

FRECON og Haas-Meinckes samarbejde under genstartNU har igangsat større materialebesparelser og øget fokus på bæredygtige løsninger i Haas-Meinckes produktionslinjer.

FRECON og Haas-Meinckes samarbejde under genstartNU har igangsat større materialebesparelser og øget fokus på bæredygtige løsninger i Haas-Meinckes produktionslinjer. Foto venligst udlånt af Haas-Meincke.

GenstartNU blev startskuddet på omfattende materialebesparelser
FRECONs Lead Design Engineer Jan Ánike Nikolajsen har arbejdet tæt sammen med kunden på denne opgave. Han fortæller:

”Vi har gennemført et mindre parameterstudie og kunne på baggrund heraf beregne, hvilken rammeprofil der kunne holde til lastscenariet og hvilken materialebesparelse, der kunne implementeres. Vi nåede frem til en reduktion på 42% af materialet (stål). Samtidig fremstår rammeprofilen fortsat stabil og sikker, hvilket har en stor betydning for Haas-Meinckes kunder.”

Haas-Meinckes Head of Engineering and R&D – BU Biscuit, Constant Ngogang, havde gennem længere tid haft et ønske om at komme i gang med optimeringsprojektet. Mulighederne under genstartNU blev således anledningen.

”Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med Jan fra FRECON, som har dokumenteret mulighederne for os. Vi arbejder nu videre efter samme metode og har ansat en medarbejder til at gennemføre projektet,” siger Constant Ngogang. ”Det giver på sigt en god konkurrencemæssig fordel og underbygger samtidig vores fokus på mere bæredygtige løsninger.”

FRECON fandt besparelser på 42% af stålet på et rammeprofil til en drive station, der udspænder Haas-Meinckes transportbånd igennem en tunnelbageovn. Metoden danner nu grundlag for optimering på flere områder på produktionslinjen.

FRECON fandt besparelser på 42% af stålet på et rammeprofil til en drive station, der udspænder Haas-Meinckes transportbånd igennem en tunnelbageovn. Metoden danner nu grundlag for optimering på flere områder på produktionslinjen. Foto venligst udlånt af Haas-Meincke.

Nye muligheder for opsamling af viden
FRECON har til dato løst opgaver for over 50 SMV’er i forskellige brancher under genstartNU.

”Vi har opbygget god erfaring i at finde frem til, hvor skoen trykker og kan hurtigt sætte ind med de rette beregninger og optimeringer, som det også er tilfældet hos Haas-Meincke. Vores erfaringer fra de større kunder er ofte en fordel i arbejdet med SMV’erne,” siger FRECONs CCO Michael Elefsen. ”Samtidig har vi også høstet mange gode erfaringer gennem disse projekter. SMV-projekterne er oftest i en mindre målestok, og her har vi i det ‘små’ opbygget værdifuld viden fra mange forskelligartede projekter, som vi også kan bruge hos vores øvrige kunder.”

Fremmer innovation og konkurrenceevne
I forbindelse med lanceringen af genstartNU-samarbejdet med FRECON sagde Thomas Hofman-Bang, adm. direktør i Industriens Fond:

”Vi vil gerne bidrage til, at der kommer nogle toptunede SMV-virksomheder ud på den anden side. Virksomheder, som har udviklet sig og styrket konkurrenceevnen, og som vil være i stand til hurtigt at øge omsætningen.”

Industriens Fond har afsat flere hundrede millioner til projekter under genstartNU.

Ser frem mod nye opgaver
Hos FRECON er man stolte af resultaterne, som de mange opgaver under genstartNU har været med til at skabe.

”Når vi gør status godt halvvejs i projektet, er det en fornøjelse at registrere, hvordan vores dygtige popcornhoveder har hjulpet kunderne godt videre på projekter, som stod lidt stille – og de bliver værdsat for deres arbejde,” fortæller Michael Elefsen. ”Vi ser med forventning frem mod de kommende projekter og har godt 40 i pipelinen.”