FRECON holder fokus på den grønne omstilling

FRECON holder fokus på den grønne omstilling

Pressemeddelelse

Hos ingeniørhuset FRECON er det en naturlig del af strategien at understøtte kundernes forretning – også når det gælder bæredygtig teknologi og grøn omstilling. Derfor søger FRECON løbende grøn inspiration og arbejder målrettet med at skabe innovative løsninger.

Key Account Manager Zita Videler er netop hjemvendt til FRECONs hovedkontor i Horsens efter at have været på inspirationstur i den grønne omstillings navn. Inspirationsturen var arrangeret af Udenrigsministeriets Sustainable Industry Alliance (SIA), og foruden deltagelse af danske alliancepartnerne, var otte repræsentanter fra den amerikanske mejeriindustri aktivt deltagende i turen. Inspirationsturen bød blandt andet på besøg hos Arla Foods, Thise Mejeri, Carlsberg og Royal Unibrew.

 

Foto: Zita Videler, Key Account Manager i FRECON

”Det var rigtig interessant at få teknisk indsigt i, hvordan de her større danske fødevarer producenter arbejder med bæredygtighed,” fortæller Zita Videler. ”Jeg har fået mange gode input og spændende dialoger med de øvrige deltagende, og glæder mig til at dele erfaringerne med mine kollegaer samt vores kunder.”

 

Digitale tvillinger kan gøre en forskel

På inspirationsturen bragte FRECON blandt andet digitale tvillinger i fokus, og hvordan denne teknologi kan bidrage til udvikling af bæredygtige løsninger. Der kan skabes digitale tvillinger af alt fra reduktion af vandforbruget på et mejeri til optimering af vindmøllevinger samt i mange andre komplekse produkter og løsninger.

Den digitale tvilling, der kan bestå af en digital repræsentation af fx en produktion sammenholdt med live data fra selvsamme produktion, gør det blandt andet muligt at opdage nedbrud, før de opstår. I mange tilfælde kan digitale tvillinger også forlænge produkters levetid, da de monitorerer den faktisk belastning produkterne møder i virkeligheden og ikke nødvendigvis den, de er designet til at udholde. Samtidig kan teknologien anvendes til simulering af nye produkter, så prototypen rammer rigtigt første gang. Hermed spares ressourcer som tid og materiale samtidig med, man får øget kendskab til designet.

 

Nye værktøjer i den grønne værktøjskasse

FRECON oplever et stigende fokus på den grønne omstilling hos deres kunder. Det vil ingeniørhuset naturligvis gerne hjælpe kunderne med at indfri. Som rådgivere er det naturligt at tage ansvar og holde sig opdateret på, hvordan man sikrer at fremtidens industriløsninger også benytter bæredygtige og innovative teknologier, hvor materiale og ressourcer er udnyttet effektivt.

”Som et naturligt led i arbejdet med grøn omstilling, søger vi inspiration og viden udefra, så der kontinuerligt kommer nye værktøjer i den grønne værktøjskasse. Derfor har det stor værdi at være på tur med vores partnere i SIA” siger adm. direktør Claus Mølgaard Jensen fra FRECON og fortsætter:

 

FRECON fokuserer på den grønne omstilling

”Vi skal gøre det nemmere og mere gennemstueligt for vores kunder at tage grønnere og mere miljørigtige valg. Det kræver en indsats på flere områder fra vores side – både i netværk, med innovative popcornløsninger og i teamwork internt samt med vores kunder. Vi ser frem til at fortsætte udviklingen af grønne løsninger sammen med vores kunder.”