FRECON-AFTENER STYRKER KONSULENTERS FAGLIGE KOMPETENCER

FRECON-AFTENER STYRKER KONSULENTERS FAGLIGE KOMPETENCER

År 2020 starter ambitiøst med ny viden om 3D-scanning, avancerede funktioner i ANSYS og hygiejnisk design til fødevarebranchen.

Én gang i kvartalet afholdes de såkaldte FRECON-aftener. Og selvom navnet indikerer et fokus på FRECON, giver aftenerne også værdi til kunderne, da de understøtter målet om kontinuerligt at lære og udvikle vores ingeniørfaglige kompetencer.

”Vores FRECON-aftener handler om at styrke vores faglighed og bygge ovenpå vores dygtige konsulenters CV’er,” forklarer CEO i FRECON, Claus Mølgaard Jensen. ”I sidste ende kommer det vores kunder til gavn, at vi investerer en aften i kvartalet til at blive klogere på nye fagområder og dermed kan sikre endnu skarpere kundeløsninger fremover.”

Denne aften i januar 2020 havde således flere spændende punkter på dagsordenen, der alt sammen skulle tilfredsstille FRECONs ingeniørers appetit for ny viden.

3D-scanning, avancerede ANSYS-funktioner og hygiejnisk design til fødevareproduktion

Første mand på talerstolen var salgsdirektør Carsten Haugaard fra firmaet 3D-CT, som fortalte nærmere om de mange anvendelsesmuligheder og fordele ved brug af 3D-scanning. Således startede aftenen stærkt ud med input fra én højt specialiseret ingeniørvirksomhed til en anden.

Dernæst delte Lead Application Engineer Stephen Silvester fra EDRMedeso ud af sine guldkorn indenfor ANSYS Multiphysics Simulation. Foredraget foregik via en Skype-forbindelse til Storbritannien, men det afholdt ikke FRECON-ansatte fra at stille skarpe spørgsmål om brugen af nogle af ANSYS’ meget avancerede moduler. FRECONs ingeniører bruger dagligt ANSYS til beregningsopgaver for kunder og søger hele tiden at udvide sine kompetencer i programmet.

Næste punkt på agendaen var Technical Adviser Erik-Ole Jensen fra Damstahl, som er ekspert i at optimere hygiejnisk design til fødevareproduktion. Erik Ole Jensen gjorde FRECONs ingeniører klogere på, hvorfor det ofte er det simple design, der sikrer den bedste løsning – særligt når det kommer til at overholde de høje standarder i fødevareindustrien for optimal rengøring af produktionsudstyr. En pointe, som FRECON kan nikke genkendende til i overbevisningen om, at den simple mekaniske løsning ofte er den gode løsning.

Sidste oplægsholder, FRECONs egen Senior Design Engineer Sonny Dam, var en relevant afslutning på aftenen. Han skulle nemlig inddrage FRECON-kolleger i designet af en såkaldt scrubber, også kendt som en røggasrenser, i dette tilfælde til fjernelse af lugt ved fødevareproduktion til det omgivende miljø. Projektet er stadig under udarbejdelse, og derfor må resten forblive fortroligt, indtil det færdige produkt er klar.

FRECON-aftener styrker det faglige og sociale sammenhold

Alt i alt må FRECON-aftenen betegnes som endnu en succes, hvor stort set alle FRECON-medarbejdere deltog.

”Det vidner om, at der er stor opbakning til vores interne kompetenceudvikling, der skal sikre, at vi bliver ved med at stå skarpt i vores konsulentarbejde og kundeløsninger. Vores konsulenter kommer selv med input til eksterne oplægsholdere, men vi benytter ofte samme lejlighed til at skabe indblik i egne projekter. Vi kan lære utroligt meget af en aften som denne, hvor vi udveksler viden på tværs.”
Niels Bendixen, Project Director i FRECON

CEO hos FRECON, Claus Mølgaard Jensen, er enig og ser frem til kommende FRECON-aftener i 2020:

”Helt i tråd med FRECON-drømmen fortsætter vi med at afholde aftener som disse, hvor vi understøtter vores ambition om at være førstevalget blandt kunder og medarbejdere. Det kræver netop kontinuerlig læring og udvikling samt en stærk holdånd. Udover nye, faglige input får vi nemlig styrket det sociale sammenhold i FRECON, da der altid er plads til en uformel snak med kolleger og lækker mad imellem foredragene.”

FRECON “after dark” i januar 2020