Whuuuuiiish! Har du nogensinde overvejet hvor meget flow, der er i din hverdag?

Whuuuuiiish! Har du nogensinde overvejet hvor meget flow, der er i din hverdag?

Whuuuuiiish! Har du nogensinde overvejet hvor meget flow, der er i din hverdag?

Det har Niels – vores nye civilingeniør, eksperimentator og entusiast.

 

FRECON byder varmt velkommen til Niels Skak Bossen!

 

Good flows!

Niels er en nysgerrig og passioneret nørd med hang til ”good flows and vibrations”. Han er uddannet civilingeniør, og ved stort set alt om, hvordan vind og væske bevæger sig.

Og det er faktisk rigtig meget sådan Niels er. Fluidmekanik (CFD) er hans hjertebarn, og han er en ægte specialist i gode flows – så meget, at han gennem hele sit studie både teoretiserede og observerede aerodynamik og bølgedynamik – bare lige for at nævne et par få eksempler.

Når det var tid til at klappe studiebøgerne i, tog Niels til Kastrup lufthavn for at observere, om aerodynamikken nu også opførte sig, som forventet ifølge computersimuleringerne. Det var nemlig vigtig viden, til når han holdt forelæsning, var hjælpelærer, og i hans virke som medlem af det faglige råd på studieretningen.
Fluidmekanik er så fedt, fordi det er en kobling mellem det abstrakte og det konkrete. Med computersimuleringer kan man forudsige, hvordan noget abstrakt udvikler sig, og så kan man sammenligne med, hvordan det forholder sig i virkeligheden.”

Privatfoto

 

Hverdagen flyder

Da Niels nu er flyttet lidt væk fra lufthavnen, har han fundet en anden måde at bringe sin passion for fluiddynamik i spil i dagligdagen. Hans hus kunne nemlig godt bruge lidt CFD-optimering, så der kommer mindre luft på tagterrassen, en bedre temperaturfordeling i rummene, og bliver udviklet den mest optimale røg, når han er Barbeque Mester. ”Det er jo røgen, der giver den gode smag”, som han siger.

Netop lysten til at undersøge og lære kendetegner på alle måder Niels, og taler man med ham om fluidmekanik, bliver man hurtigt revet med og suget ind i hans passion. Han kan forklare i timevis om, hvordan programmeringen af et CFD-værktøj fungerer, hvordan kollapset af Tacoma Narrows Bridge satte gang i en hel CFD-forsknings”bølge” (så at sige), eller hvordan aerodynamikken fungerer omkring en vingespids – hvad end der er tale om fly- eller vindmøllevinger.

 

I FRECON beregner og simulerer Niels allerede derudaf – selvfølgelig med fluidmekanikken for øje. Vi kender ham som en venlig, imødekommende og sympatisk kollega, der altid tager sig tid til at forklare lidt, om sit hjertebarn fluidmekanik. Vi er sikre på, det bliver en forsat fornøjelse med Niels ombord.

Velkommen Niels!