Arne Von Eitzen, Lead Design Engineer, FRECON (Horsens)

Arne Von Eitzen, Lead Design Engineer, FRECON (Horsens)

Arne von Eitzen er ansat som Lead Design Engineer hos FRECON. Han kom direkte fra DTU med afsluttet master i vindenergi og specialisering inden for strømningsdynamik, CFD og FEM. Hos FRECON får han opfyldt sin drøm om at kunne bruge alle sine spidskompetencer.

Arne von Eitzen er uddannet diplomingeniør fra Aarhus Universitet og har i sommeren 2018 afsluttet sin master i vindenergi fra DTU (Danmarks Tekniske Universitet). Herefter startede han straks hos FRECON.

Mødte FRECON på jobmesse 
Arne mødte første gang FRECON på en jobmesse i 2016, og her anbefalede de ham at satse på CFD, da de så et potentiale i både området og i Arne.

”Det var et rigtig godt råd, som jeg valgte at følge,” fortæller Arne med et smil.

Jobbet hos FRECON er netop det, jeg har ønsket mig – men jeg var langt fra sikker på, at det kunne være en mulighed for mig her og nu som nyuddannet. Jeg havde et stort ønske om at komme til at arbejde med konstruktion og beregning inden for vind i samspil med strømstyringsdynamik for forskellige kunder. Der så jeg FRECON som det perfekte match, og heldigvis så de også et potentiale i at ansætte mig.
Arne von Eitzen
Lead Design Engineer, FRECON

CFD – nyt strategisk indsatsområde
CFD er et nyt strategisk indsatsområde hos FRECON og en niche, man forventer en øget efterspørgsel efter. Hos FRECON har man startet kompetenceudviklingen på området op inden for det seneste års tid, og med ansættelsen af Arne har man fået endnu en kompetent medarbejder, der kan være med til at udvikle forretningsområdet.

 

CFD har fået solid opstart
CFD har fået solid opstart
Arne fortæller:

"Med stærke kompetencer inden for strømningsdynamik, CFD og FEM og stort kendskab til vindkraft kan vi tilbyde kunden helt unikke muligheder for at visualisere strømninger som eksempelvis en vindmøllevinge. Det er et noget billigere alternativt til en test i en vindtunnel. Det kan også være luftarter og væskers strømninger om et legeme eller termodynamik. Vi har indledningsvist fået rigtig gode tilbagemeldinger fra vores kunder, og ser nu frem mod de næste spændende projekter.”

Rutineret pendler og hestepasser

Arne er allerede godt i gang med konsulentjobbet hos FRECON og ser gode muligheder for at få videreudviklet sine kompetencer. Og det afskrækker ham ikke at skulle rejse rundt i landet og besøge kunder.

”Gennem det meste af mit liv har jeg været vant til at skulle pendle dagligt for fx at komme i skole. Som barn boede jeg i Geltinge 35 km syd for Flensborg, men gik i den danske Duborg Skole i Flensburg. Her i de senere år har jeg mange weekender (både da jeg læste i Århus og København) taget med min kæreste til hendes forældres store ”hestegård” også i det nordlige Tyskland, hvor vi hjælper med at passe heste og vedligeholde gården. Arbejdet med hestene og ude i naturen er en herlig afveksling til mit job i ingeniørbranchen.”