Anders Qvist, Design Engineer, FRECON (Horsens)

Anders Qvist, Design Engineer, FRECON (Horsens)

Anders skiftede drømmen om Formel 1 ud med FRECON

Anders Qvists drøm om Formel 1 blev grundlagt som helt ung og videreudviklet med flere sæsoner i praktik hos Jenzer Motorsport i Schweiz og en Master of Science med specialet Race Car Aerodynamics. Nu er det værdifuld viden i hans arbejde hos FRECON.

Anders var tæt på at se drømmen om en plads i ingeniørteamet i Formel 1 gå i opfyldelse. Han har været blandt de sidste 12 ud af mere end 2.000, som bejlede til en plads i teamet hos Mercedes og har også været i dialog med Kevin Magnussens Haas-team.

Men Anders kom efter flere års ihærdigt (lobby)arbejde i motorsportverdenen ikke det sidste stykke gennem nåleøjet. Han valgte derfor at vende hjem til Danmark med ønsket om at bruge sine opsamlede erfaringer og uddannelse som konsulent hos et kompetent ingeniørhus.

Motiveres af varieret hverdag
Anders’ kompetencer inden for mekanisk konstruktion kombineret med CFD (fluidmekanik) er således yderst værdifulde i mange af de opgaver, som løses for FRECONs kunder.

Jeg har også længe været tiltrukket af konsulentbranchen med muligheden for at bruge mine kompetencer i en varieret hverdag og for en bred vifte af spændende kunder. Den mulighed har jeg fået her hos FRECON, hvor jeg indtil videre har arbejdet for flere kunder i vindmøllebranchen med forskellige opgaver bl.a. i relation til vejtransport og teststande. Her kan jeg kombinere min viden, f.eks. når vi arbejder med aeroelasticitet i forhold til vindmøllevinger.
Anders Qvist
Design Engineer, FRECON

Unikke optimeringskompetencer
Hvordan optimeres en bil i Formel 3, Super GT eller Formel 1 bedst, så den kan køre så stærkt som muligt, og samtidig overholde alle de krav og retningslinjer, der findes i sporten? Det har Anders rigtig stor erfaring med.

”Det handler utroligt meget om at forstå bilen, hvad den gør, hvordan den gør og hvorfor. Den måde at arbejde på er også meget værdifuld her hos FRECON i vores udviklingsprojekter,” siger Anders. ”Dog med den væsentlige forskel, at i motorsport gør man ofte bare tingene, prøver noget af, fordi man har en fornemmelse af, at det kunne være det rigtige. Der skal reageres hurtigt.

Her hos FRECON har vi helt naturligt en lidt anden tilgang til tingene. Projekterne er væsentligt længerevarende og kræver ikke her og nu-løsninger. Det handler mere om at lave et grundigt stykke forarbejde, som også gerne må være nytænkende. Kvalitet er altafgørende.”

Fantastisk arbejdsplads
Anders har nu været hos FRECON i ét år og føler sig rigtig godt tilpas.

”Vi har en fantastisk arbejdsplads, hvor der både er plads til sjov, et godt sammenhold og en høj faglighed. Alt sammen områder, som har stor betydning for mig,” fortæller Anders.

”Samtidig giver den halvårlige ”gulerod”, når vi når vores mål, også lige et ekstra gear og motivation.”
Fantastisk arbejdsplads