Høje kvalitetskrav hos Hydro Precision Tubing kræver vask af aluminiumsbillets - FRECON A/S - Mechanical Constructions FRECON A/S - Mechanical Constructions

FRECON har i samarbejde med VJ Rørteknik og Unimation designet, produceret og monteret en vaskemaskine til aluminiumsbillets hos Hydro Precision Tubing i Tønder. FRECON har været ansvarlig for design af konstruktionen samt dokumentation.

Hydro Precision Tubing producerer aluminiumsprofiler til mange formål og mange brancher. Fremstillingen foregår ved at presse en aluminiumsbillet (en massiv stang af aluminium) igennem et værktøj med den ønskede form ved en temperatur på ca. 500°.

Høje kvalitetskrav i bilindustri og kølebranchen
Hydro og deres kunder, eksempelvis i bilindustrien og kølebranchen, har meget store kvalitetskrav til de færdige emner, hvilket er baggrunden for, at Hydro vasker deres aluminiumsbillets, inden de anvendes i produktionen. Det sker for at fjerne overfladesnavs, som ikke må blandes med i de færdige emner.

Design og dokumentation af vaskemaskine
FRECON har løst opgaven hos Hydro i tæt samarbejde med VJ-Rørteknik i Esbjerg og Unimation i Tønder. ”Det var oprindeligt VJ Rørteknik, som havde fået opgaven, og de kunne godt bruge vores hjælp til design af vaskemaskinen,” siger
Senior Design Engineer Jens Juul fra FRECON.

”Vi lavede nogle designforslag til, hvordan en 125 kg rund massiv aluminiumsaksel kan vaskes og tørres i en stor vaskemaskine, som skal køre døgnet rundt og vaske en aluminiumsbillet med en cyklustid på omkring 60 sekunder. Hydro valgte ét af vores forslag, og projektet blev sat i gang.”

FRECON har også udarbejdet den dokumentationen, som følger med vaskemaskinen. Den indeholder bl.a.: DFEMA, risikoanalyse, produktionstegninger, styklister, reservedelsliste og vedligeholdelsesliste.

Del af ny produktionslinje
Vaskemaskinen er produceret i rustfrit stål af de dygtige smede fra VJ Rørteknik,” fortæller Jens videre. ”Den skulle passe ind i en helt ny produktionslinje, som Hydro var ved at få lavet i England, så der var en del krav til vaskemaskinen, som skulle overholdes, og ikke mindst til, hvad den skulle kunne udføre. El-installationen er udført af Unimation fra Tønder, som har stor erfaring med, hvordan Hydro gerne vil have installeret deres maskiner.”

Opfylder alle krav
Vaskemaskinen er nu leveret og installeret til den aftalte tid, og er en del af den nye produktionslinje i Tønder. Processen er forløbet efter planen, og der har været et godt samarbejde mellem de tre virksomheder og Hydro. Morten Lyng Nielsen fra Hydro Precision Tubing har udtalt, at vaskemaskinen kører rigtig godt og opfylder alle de krav, der var til maskinen.

 

Se en video af maskinen her:
https://www.youtube.com/watch?v=LymjbLk0D9c

 

Hydro_-_vaskemaskine1-min.jpg

Hydro_-_vaskemaskine3-min-min.jpg