Værdifuldt samarbejde om optimering og konstruktion  af løsning til opbevaring og transport af oste

Værdifuldt samarbejde om optimering og konstruktion af løsning til opbevaring og transport af oste

FRECONs erfaring med maskinkonstruktion var netop, hvad Vase-Tec og HSV Combi var på udkig efter i forbindelse med optimering og konstruktion af en reolfylder- og transportløsning til et større nordisk mejeriselskab.

HSV Combi og Knud Erik Vase fra Vase-Tec har tilsammen mange års erfaring med konstruktion og beregning af mejeriudstyr. I forbindelse med den seneste opgave til en større nordisk mejerikunde var de på udkig efter flere ressourcer. Her faldt valget på konsulenter fra FRECON med baggrund i deres kompetencer inden for maskinkonstruktion.

HSV Combi bygger videre på Vase-Tecs knowhow
HSV Combi har de to unge smede Anders Henriksen og Mads Saatterup som ejere. Mads Saatterup har lært at tegne, konstruere og beregne mejeriudstyr i sin grandonkels virksomhed, Vase-Tec. Grandonklen Knud Erik Vase vil gerne trappe ned, og HSV Combi bygger nu videre på hans netværk og knowhow.

Optimering og kraftberegning af konstruktion
Det var således Knud Erik Vase, der samarbejdede med Thomas Christensen og Peter Jacobi fra FRECON. De to FRECON-ingeniører begyndte med at sætte sig ind i 3D-modelleringssoftwaren Alibre, som er det konstruktionsværktøj, Vase-Tec bruger.

”Knud Erik havde lavet en del skitser til konstruktionen af løsningen, som vi sammen arbejdede videre på ud fra de retningslinjer, vi fik. I den proces kom vi med flere optimeringsforslag og lavede en del kraftberegninger,” fortæller Peter Jacobi. ”Vi var også inde og anbefale en alternativ motor, som kunne give en del besparelser.”

Hygiejnisk reolfylder og tømmer til oste
Konstruktionen skal kunne bære 1,5 tons oste, som skal transporteres tre meter over jorden, placeres i reoler som transporteres til en stor pool med saltlage, hvor osten bliver lækkert blød, og efterfølgende transporteres videre.”

I hele konstruktionsprocessen har vi både draget stor nytte af Knud Eriks omfattende viden om mejeribranchen og vores erfaring med konstruktion til andre segmenter i fødevarebranchen. Det altafgørende er hygiejne og rengøringsvenlighed i konstruktionen. Det er alfa og omega i denne industri,” fortæller Peter.

Stort engagement og høj faglighed
Knud Erik Vase ser med stor tilfredshed tilbage på samarbejdet, hvor han har oplevet et stort engagement og høj faglighed.

Peter og Thomas har netop budt ind med de kompetencer, vi stod og efterspurgte. De har været hurtige til at sætte sig ind i både det 3D-software, vi anvender og hele tankegangen bag projektet. Med deres hjælp har vi fået gjort konstruktionerne omkring 97 % færdige. Herefter har jeg selv gjort det sidste. Jeg var fra starten en smule skeptisk omkring brugen af eksterne generelt og eventuelt manglende fokus. Men jeg har kun oplevet det meget positivt. Peter og Thomas har til fulde levet op til det, vi havde håbet på.
Knud Erik Vase, stifter og direktør, Vase-Tec