Fritids- og haveudstyr for dansk leverandør på det internationale marked

Fritids- og haveudstyr for dansk leverandør på det internationale marked

Vind- og stressbelastningstest, styrkeberegninger, teknisk dokumentation og CE-mærkning på et bredt spektrum af velkendte varer til husejeren.

Der er nok ikke mange slutkunder, som kender F&H Com A/S, der ligger lidt nord for Horsens. Men det gør langt de fleste danske og en god portion udenlandske byggemarkeder verden over. Produkterne kender de fleste, for deres produktportefølje spænder bredt, indenfor fritids- og haveudstyr samt bygningsdele.

F&H Com er både producent og handelshus, og hvert år kommer der 50-75 nye varenumre til inden for kategorien hus, have, fritid og udendørsmiljø. Særligt Danmark og Tyskland tegner sig for en stor del af afsætningen. Herudover leverer de også til de fleste store danske byggekæder og Europa samt til kunder i eksempelvis Japan, Panama og Kenya. Det er bl.a. produkter som læsejl, havehegn, havemaskiner og baldakiner/udhæng.

Designer selv det kæmpe varesortiment

Produkterne designer og producerer firmaet i høj grad selv. Generelt vil de gerne designe ting med mange funktionaliteter, og der er uden undtagelse høje kvalitetskrav at leve op til – på alle produkter. Derfor er ingeniørfirmaet FRECON ofte en fast samarbejdspartner, der skal være med til at sikre, at F&H Com altid leverer produkter, som lever op til både danske og internationale krav til kvalitet og sikkerhed.

Hos F&H Com løber vi ingen risiko! Det ingeniørmæssige skal simpelthen være i orden. FRECON hjælper os, når der er noget, vi ikke selv er tilstrækkeligt gode til. For vi ved, at vi kan stole på kvaliteten af det, FRECON leverer. Det giver os en tryghed og den fornødne sikkerhed for, at vores produkter er gennemtestede og kan gennemgå myndighedsinspektioner, samtidigt med at de lever op til kundernes skrappe krav.
Ulrik Clausen
Direktør, F&H Com A/S

Samarbejdet mellem F&H Com og FRECON har bl.a. omfattet:

  • Beregningsrapport til carport
  • 3D tegninger til visualiseringsprojekt til brochure + brugsanvisning
  • Beregninger på udhæng og tilhørende CE-mærkning
  • Vind- og stressbelastningstest samt styrkeberegninger på flere hegn-typer
  • Generel rådgivning om CE-mærkning på havemaskiner

Eksempel på udhæng (canopy), som FRECON har lavet beregninger og CE-mærkning til.

Når FRECON tilgår F&H Coms design, så benytter de sig bl.a. af Finite Elements Methods og Analysis (FEM/FEA) samt Failure Mode Effect Analysis (FMEA), da disse metoder er effektive og særdeles nyttige redskaber til at sikre styrkeforhold og udarbejde teknisk dossier til eksempelvis CE-mærkning.

Niels Bendixen, Project Director, FRECON:

“Samarbejdet med F&H Com er særligt interessant for os, da vi her bevæger os i produktkategorier, som er noget anderledes, end det vi ellers gør os i. Det er fedt, for så handler det i høj grad om mestring af videnstransfer, og det viser vores ingeniører gang på gang, at de er ret gode til.”

Beregningsillustration på udhæng fra samarbejdet mellem F&H Com og FRECON.